dimarts, 7 de febrer del 2012

Camins de l'Urgell...

El punt de partida va ser Tàrrega, on vam enfilar el camí cap a Verdú entre camps de conreu i petits murs de pedra. Abans d'arribar-hi varem passar per la Font de Santa Magdalena. 
La nevada del diumenge ens va soprendre en bona part del trajacte. Sortint de Verdú es contemplava una vista de la plana d'Urgell i més a prop l'enlairada ermita de la Bovera. Seguidament la panoràmica sobre les terres de la Segarra ens va acompanyar un llarg tram.


Més endavant ametllers, vinyes i oliveres ens van acompanyar fins a Guimerà. Una creu de terme ens indicava que ja hi arribàvem.


En aquest peculiar poble varem pujar a la torre contemplant una panoràmica de la Vall del Corb. Vam entrar al poble resseguint carrers i carrerons.



La tornada va ser vorejant el turó de la Bovera pel nord fins arribar a Verdú de nou. Aqui vam travessar el Cercavins per agafar una pista en direcció el Talladell. Ens varem trobar una capelleta a la Mare del Déu del Camí amb taules de pedra al seu voltant. Vam seguir deixant la pista de Granyera fins arribar al Talladell. Per arribar a Tàrrega vam passar per les peixeres de l'Ondara.


Vam gaudir de 30 quilòmetres en un dia radiant i rodó!