dimarts, 25 de desembre del 2012

Raquetejant per la Val d'Aran (diumenge)


Salardú - Circ de Colomers - Banhs de Tredòs - Bosc de Pòrera - Circ de Colomers - Salardú

La pista comença al mateix poble de Salardú, durant uns 10 km. Després de passar l'embassament d'Aiguamòg, el camí s'enfila per la vall d'Aiguamòg, amb abundant vegetació de ribera, faig i pi roig. Seguint la pista, arribem després d'un llarg ascens, als Banhs de Tredòs. Des d'aquí es pot contemplar a 360º el paratge de muntanyes en forma de circ que ens rodegen. 
La suavitat del relleu ens anima a continuar pel bosc de Pòrera en direcció a Baquèira, ascendint de nou per una pista que ens permet una vista panoràmica del circ de Colomers. És aquí on es troba el conjunt més nombrós de llacs d'Aran, amb més de 100 llacs. Els cims que el rodegen configuren una bellesa incomparable.
En resum, 6 hores i escatx amb les raquetes als peus. Un dia calurosament espatarrant!



Embassament d'Aiguamòg






Banhs de Tredòs


Bosc de Pòrera

Circ de Colomers al fons


Salardú de postal

Raquetejant per la Val d'Aran (dissabte)


Pla de Beret - Montgarri - Pla de Beret

Circular que descendeix seguint el curs del riu Noguera Pallaresa i transcorre entre boscos de pi negre, fins arribar al refugi dels Amics de Montgarri i al Santuari de Montgarri, en un racó obert i assolellat al costat del riu. 
Per tonrar vam recórrer la pista de la vessant d'ombra entre els boscos d'avet de la muntanya de Dossau. Una excursió que vam fer divertida retallant per neu verge, prenent fotografies de cara al sol i gaudint de cada racó inversemblant.












 Montgarri, el poble.


 Turisme actiu



 La recompensa.


Es fon el dia en agües sulfurosament caluroses i pudentes.
Però inpagables.