dimarts, 20 de març del 2012

Volta al Montsec de Rúbies


Una ruta resseguint la carena del Montsec de Rúbies. Circular sortint una mica més enllà de l’ermita de Meià, seguint la carena fins a la Portella Blanca, i baixant al poble abandonat de Rúbies per tornar per la pista.
Només començar, un fort desnivell ens va portar de seguida a la carena, on ens va rebre un aire fresc, agradable, que no ens deixava anar amb màniga curta, però que mantenia una atmosfera molt neta.

Vam seguir el camí pel fil de la carena, pujant i baixant suaument fins a portar-nos al tossal de Mirapallars. Una vista excepcional a banda i banda ens permetia identificar les muntanyes i els pobles prepirinencs més extensos.
Després, el camí baixava per poder agafar embranzida i arribar al Tossal de la Torreta, el punt més alt del recorregut. El cim comarcal de la Noguera, de 1677 metres.  Des d’on podíem observar els camps de conreu faltats d’aigua i de color.

  

 
Des d’aquí només quedava baixar cap a la portella Blanca i agafar el GR per arribar cap a Rúbies. 
Des d’allà vam mirar pels llarga vistes per veure els escaladors a les parets calcàries tan característiques d’aquesta muntanya.
Per tornar al cotxe ho vam fer seguint la pista, una passejada molt còmode i agradable que ens va permetre tancar la volta, tot gaudint d’un sol espatarrant sobre nostre i sobre les cingleres del massís.