dimarts, 10 d’abril del 2012

També a la premsa.

Diari SEGRE. Dissabte 7 d'abril del 2012

Dilluns de pasqua a Montserrat!

A pas valent per les muntanyes de Montserrat. Sortint des de Monistrol de Montserrat per enfilar cap a Montserrat en un dia ennuvolat. L'avinentesa ens va servir per encendre la llum que ens ha d'il·luminar el camí cap al nostre repte. Des d'allà vam enfilar les Escales dels Pobres cap al Pas de Trencabarrals i el Pla dels Ocells fins arribar a l'Ermita de Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya (1236m) i on la visibilitat era nula. Des d'allà vam baixar cap a Sant Joan Baptista passant per Sant Onofre fins arribar a Santa Magadalena on hi havia una panoràmica espectacular de 360º. Passant pel Pla de les Taràntules vam arribar a Sant Miquel i seguidament de nou a Montserrat. Vorejant el Tossal de Mirapans vam arribar a Monistrol de Montserrat. Un recorregut de 19.91 km amb un desnivell acumulat de 2173m en 5.50h.


















Caminada popular de la Vall del Lord


Després de dies de pluja, el sol ens va deixar caminar per la Vall del Lord. Una sortida de 10km i escatx sortint des de Sant Llorenç de Morunys en direcció Vall Calent.
Una ruta que va començar fresqueta de bon matí.


Ben organitzada, constava de quatre controls. En primer d’ells situat a l’església de Sant Lleí de Casabella, on hi havia coca i xocolatada desfeta per a tothom. 


Després d’enfilar per una costa en ziga-zaga arribem al segon control, situat a l’esplanada de cap de Balç on ens donen un entrepà de botifarra recent feta i una taronja. Aquí ens apropem al cingle per gaudir d’una panoràmica de la Serra de Bussa, Coll de Jou, el Port del Compte i el final de l’embassament de la Llosa del Cavall. De fons, uns acordionistes amenitzen la festa. 
 


Seguim per iniciar el descens per corriols boscosos, pendents i irregulars fins arribar de nou a Sant Lleí de Casabella. Abans però, hem fet una parada per prendre un cafè o una xocolata i acabar d’arribar. Passat un pont de fusta, ens obsequien amb un gelat de llimona. Des d’allà arribem a Sant Llorenç pel GR-1.

 
Una gorra de regal per una sortida familiar i accessible per a tot caminador/a.