diumenge, 30 de desembre del 2012

Volta al Montsec de Rúbies



Hem deixat el cotxe al peu de la Portella Blanca per resseguir tota la pista fins arribar al poble abandonat de Rúbies. El Montsec de Rúbies és troba al sector est de la Serra del Montsec i  la Serra de Comiols. Separa l'est de la Conca de Tremp (Pallars Jussà) de la conca de Meià (Noguera). Hem sortit del camí per mirar de trobar fòssils i amb una mica de sort hem estat.
Quan hem arribat a Rúbies hem agafat aire per pujar entre pins i boixos els primers metres. Ràpidament hem anat superant alçada prop la cresta, que ens ha regalat unes vistes per les dues vertents espectaculars i vertiginoses. Ja vèiem el cim en la llunyania amb el seu punt geodèsic. Per arribar-hi hem anat planejant per la cresta amb un desnivell molt agradable. Hem fet cim al Tossal de la Torreta de 1676m punt culminant del Montsec de Rúbies. Perfecta atalaia a 360º que ens dona grans vistes amb modesta cota però gran cim comarcal.
La segona cota era a 20 minuts just davant nostre perdent gradualment desnivell per un coll. En el Mirapallars (1670 m) hi havia una caixa en què en algun moment hi devia haver un llibre de firmes i un llapis. Hem seguit per un altre coll fins trobar el corriol de la Portella Blanca fitat i tarterós de baixada, que ens portaria al cotxe.
Una sortida molt solejada amb vistes a la boira Lleidatana.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada